De enige juist richting voor creatieven…en waarom dat zo is.

Voor makers en andere creatieven is te lang stil staan bij wat je al kan, weet, voelt, begrijpt en beheerst niet bevorderlijk voor de uitkomst van wat je maakt. Wacht, ik maak er even een tekst-en-beeld ding van…

Wat je wil is juist niet stil staan bij wat je al kan, weet, voelt, begrijpt en beheerst. Je wil jezelf uitdagen. Om bijvoorbeeld andere technieken en materialen te proberen. Andere invalshoeken te zoeken. Wat bekend is, overboord te gooien. Al is het maar voor even.

Voor de oefening en het plezier. En omdat je werk erdoor zal verbeteren. Kijk, zo:

Tijdens mijn workshop ‘Tekenen. Dat kan jij.’ (die ik nu niet meer geef overigens) liet ik de deelnemers op een bepaald moment onbekend terrein op stappen met als enige wapen een tekenpen. Zo liet ik ze in 60 seconden een portret tekenen. Of een eenlijnstekening maken waarbij de penpunt niet van het papier mag. Prachtige dingen kwamen daar uit.

Dat pen-niet-van-het-papierhalen  was toen ook nog een beetje onbekend terrein voor mij en ik pakte dat cadeautje zelf ook eens uit en onderzocht het aan de hand van vintage mugshots. Na tien ‘Bad Babes’ (ik tekende mugshots uit de jaren ’40 en ’60 na) kon ik zo tot honderd door gaan. Gummen is er niet bij en je pen van papier halen om daarna eens even de Perfecte Streep te zetten ook niet.

Geweldige oefening in ‘je maaksel nemen zoals het komt’. En dat is weer goed voor alle makers. Dus maak ook zo’n eenlijnstekening.

Ik speelde een avondje en kreeg een beetje kramp in mijn hand, maar ach). Speel jij ook eens? Hup, richting het onbekende dus. Geef jezelf dat cadeautje.

Leuk dat je hier even was en bedankt voor het lezen. Vond je het interessant? Deel het dan met iemand die wel een creatief cadeautje aan zichzelf kan geven. Vind ik geweldig. Dank.

Laten we elkaar niet uit het oog verliezen, creative creature.

Kom ook op onze ere lijst en ontvang inspirerende mails over creativiteit en het hebben van een creatief beroep of bedrijf.

Close

50% Afgerond

Mis onze Friday Fun niet

Sluit je aan op onze erelijst van creatievelingen die elke veertien dagen onze inspirerende en motiverende Friday Fun krijgen. Eindelijk iets leuks in je mailbox.