In strijd zijn met wie je bent als maker (kappen ermee!)

Zeg, bent u ook wel eens ontevreden over wat u maakt, creatieveling? Of misschien zit je nu in een fase waarin je ontzettend ontevreden bent over alles wat je maakt.

 

  • De lijnen zijn volgens jou niet raak genoeg.
  • Je twijfelt over je kleurgebruik en dat zie je (volgens jou) terug in wat je maakt.
  • Je composities zijn zo-zo, vind je, terwijl je er juist dit keer zo je best op deed.

Vergeet niet dat wat je net maakte, niet de blauwdruk is voor wat (en hoe) jij de komende decennia gaat maken. Het is niets meer dan een moment. Je ben aan het leren.

En het is volkomen oké, dat je leerling bent.

Beginnende leerling of (ver) gevorderde leerling. Accepteren dat je nog dagelijks leert, is van groot belang. Wees gewoon wat je bent en wie je bent. Daar komt het simpelweg op neer.

Onze frustratie over wat we maken, komt voort uit het feit dat we in strijd zijn met wat er is. In strijd zijn met wie we op dit moment zijn als maker. We willen sneller, mooier, leuker, meer, florissanter, geweldiger…u vult het zelf maar aan/in.

Wees niet bang om de creatief, maker of kunstenaar te zijn die je op dit moment bent. En schaam je ook niet om de creatief, maker of kunstenaar te zijn die je op dit moment bent.

Leuk dat je hier even was en bedankt voor het lezen. Vond je het interessant? Deel het dan. Vind ik geweldig. Dank.

Laten we elkaar niet uit het oog verliezen, creative creature.

Kom ook op onze ere lijst en ontvang inspirerende mails over creativiteit en het hebben van een creatief beroep of bedrijf.

Close

50% Afgerond

Mis onze Friday Fun niet

Sluit je aan op onze erelijst van creatievelingen die elke veertien dagen onze inspirerende en motiverende Friday Fun krijgen. Eindelijk iets leuks in je mailbox.