Jij bent...

...geweldig. Dat sowieso. Want je hebt het verlangen rapido vooruit te gaan met je creatieve onderneming of freelance makers bestaan. Anders was je hier niet.

En dat vooruit gaan, deed je. Want het gaat best lekker. Al ben je hongerig naar meer. Om naar het volgende niveau te gaan...daar is soms wel wat lef voor nodig. Daarom voor jou deze 8 x Ja. Omdat het fijn is een zetje te krijgen zo nu en dan.

8 x Ja

 

Ja. Jij kunt dingen die mensen gelukkig maken, gemak brengen of plezier brengen (en zij zijn er klaar voor).

 Jij hebt iets te brengen.
Daar geloof ik heilig in.
En als jij daar nog meer voor open staat, zal je ervaren dat wat je maakt of doet groeit en jij flink groeit.

 

Ja. Je kunt het.

O, je kunt meer dan je denkt. Zoveel meer. Het is de kritische stem in je hoofd met een ruim assortiment aan twijfels en beren-op-de-weg die je tegen houdt. Zie waarvan je droomt, voor je. Stippel het uit. Neem het stap voor stap en laat je vooral niet intimideren door grootse plannen. (En die innerlijke criticus ontmaskeren, loont nogal de moeite.)

 

Ja. Doorgaan ook als applaus nu even op zich laat wachten. 

Ga door, door, door, door. Je hebt maar van één iemand toestemming nodig om te worden wat en wie je nu wil zijn en dat ben jij. Datzelfde geldt voor je prachtige onderneming. Ook daar: alléén van uzelve toestemming nodig voor flinke groei. En ondanks angst, twijfel en meer van dat fraais geef jij vanaf nu niet meer op.

 

Ja. Je bent precies waar je op dit moment moet zijn.

Je bent als creative voortdurend in ontwikkeling en vooruit aan het kijken naar nieuwe dingen die schitteren aan de horizon. In dat opzicht bereik je als creative creature nooit een écht eindstation (dat is rot). Maar één ding is zeker: over een half jaar ben je verder dan nu. Als je intussen de gedachte van precies zijn waar je nu moet zijn kunt omarmen, geeft dat een hoop rust. Zodat je met plezier kunt blijven doen wat jij te doen hebt.

Ja. Omring jezelf met andere creatievelingen.

Ga naar online communities, cursussen en andere plekken waar je de homo creativus tegen komt. Delen waar je zo vol enthousiasme mee bezig bent en weten dat je niet de enige bent die soms tegen dingen rondom creativiteit of hebben van een creatieve carrière aanloopt, is fijn. Zij snappen je bovendien.

 

Yes. Show it to me, baby.

 Laat rijkelijk zien wat je nu maakt of doet. Misschien vind je dat allang niet meer spannend. Of toch nog een beetje. In dat laatste geval zijn er twee opties.
Of je vindt het spannend en doet het niet.
Of je vindt het spannend en doet het toch.
Keer op keer zie ik bij klanten (en mijzelve) dat het laatste véél meer brengt dan het eerste.

Ja. Doe waar jij blij van wordt voor mensen die er blij van worden. Doe het voor jouw 10%.

 Er zijn mensen die geweldig vinden wat je doet (10%) en er klaar voor zijn. Er zijn ook mensen die het helemaal niks vinden (10%). Daar tussenin zit nog een groot gebied. Namelijk een groep die het weinig interesseert (40%) of die het ‘wel aardig’ vindt (40%).
Onthoud: jij maakt of doet wat jij graag wil voor de groep mensen die geweldig vindt wat je doet; bij wie je iets raakt. Die het op waarde schat.
Zet de rest uit je hoofd en uit je studio, kantoor, atelier of werkkamer.

Ja. Weg babyhuidje, kom maar op olifantenhuid of slangenvel.

Is wat je maakt of doet zichtbaar dan zal je kritiek krijgen. Soms opbouwend. Soms wat minder. Dat laatste heb je vast al eens ervaren en overkomt ons allemaal. Zorg dat je een dikke huid hebt waar het niet doorheen komt (a la olifant) of laat van je af glijden (a la slang). Want wat je maakt of doet is niet voor iedereen en dat is juist de bedoeling, nietwaar? Jij hebt een droomklant die op je wacht. De rest kan je gestolen worden. (Trouwens...mensen die kritiek hebben op wat je laat zien komen 99% van de tijd niet in je geweldige groep van droomklanten.)

Zet 'm op! En hulp nodig? Ik ben er voor je!

In The Creatives Club en het Your Creative Success programma help ik tekenaars, illustratoren, vormgevers, kunstenaars, ontwerpers die hun creative leven en dito bedrijf naar het volgende niveau te brengen, stappen te zetten en plezier te hebben onderweg. Doe je dat liever niet alleen? Boek een vrijblijvend gesprek.

Sluit je aan bij de 1.000+ andere leukerds die willen schitteren in  en glunderen van hun creatieve onderneming.

Ontvang Creative Creature Mail van mij. Inspirerende mail voor je creatieve brein én hart. Soms grappig, soms om te huilen en altijd verrassend.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.